İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARI BURSLULUK SINAVI

2022 Yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı başvuruları başlamıştır. Başvurular 13 Mayıs 2022 tarihinde sona erecektir. Başvuruda bulunmak isteyen öğrenci velilerinin belirtilen tarihten önce aşağıda yazılı belgeleri getirmesi durumunda okul yönetimince gerekli işlemler yapılacaktır.

Gerekli Belgeler:

1- Yetkili kişi, kurum veya kuruluşlardan alınan geçen yıla(2021) ait gelir durumunu gösteren belge.(Çiftçi Kayıt Sistemi-ÇKS kaydı olan veliler için ÇKS belgesi. İşyeri vb. başka bir gelir kaynağı olanlar için vergi dairesinden alınmış yıllık gelir beyannamesi. Hiçbir resmî gelir kaynağı olmayanlar için muhtarlıktan alınmış muhtaçlık belgesi.)

2- Aile üyelerinin Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralı beyanı.(Aile nüfus kayıt örneği)

3-Velinin ve varsa eşinin bakmakla yükümlü olduğu anne ve babası ile ilgili tedavi yardımı beyannamesi, varsa bakmakla yükümlü olduğu diğer şahıslarla ilgili mahkeme kararı örneği.)

25.04.2022 334