ENGELLİLER HAFTASI

Doğuştan veya bir kaza sonucu herhangi bir organını kaybeden veya kullanamayan kişilere ve akıl hastalarına "Engelli" denir. Engelli olmanın değişik nedenleri vardır. Bunlar; doğuştan, gebelik öncesi ve gebelik döneminde aşıların zamanında yapılmaması ve sonradan kazalarla oluşabilir. İnsanların dolaşıp gezebildikleri mekânların hepsinde engellilerin de girmesini sağlayan tekerlekli sandalye yolu, asansör gibi donanımların olması gereklidir. Engelli kişilere karşı insanların nasıl davranacağını bilmesi lazımdır. Onları kendimiz gibi görmeliyiz. Onlara acımak, onları küçümsemek, onlara zarar vermekten başka bir şey değildir. Onların toplumdaki her bireyle eşit haklara sahip olduğunu unutmayalım.

13.05.2022 876

13-05-202213-05-2022