2022 AFET TATBİKAT YILI: DEPREM TATBİKATI

2022 AFET TATBİKAT YILI: DEPREM TATBİKATI

Temel Afet Eğitimi Nedir?

Türkiye, birçok doğal afete maruz kalabilen ülkelerden biridir. Yangın, sel, heyelan ve deprem ilk başta akla gelen afetler arasında sayılabilir. Bu tür doğal afetlerde can kayıplarını ve yaralanmaları önlemek için yapılması gereken temel bazı uygulamalar vardır. Temel afet eğitimi, bu uygulamaları öğrenmek ve doğal afetler sırasında ve sonrasında sergilenecek doğru davranışlar konusunda bilinçlenmek için verilen eğitimlerdir.

Temel Afet Eğitiminde Neler Öğrenilir?

Temel afet eğitimi, afetler öncesi yapılması gereken hazırlıklar konusunda yetkinlik kazandırır. Ayrıca, afetlerden sonraki ilk 72 saate kullanılabilecek ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu afet çantası hazırlamanın önemi konusunda da bilinç sağlar. Afetler öncesi yapılması gerekenler konusunda bilinçlenme ve afet sırasında doğru davranış modellerini uygulama gibi yetkinlikler kazandırmayı amaçlamaktadır.Deprem anında düşen veya devrilen cisimlerden korunma yöntemlerinin uygulanması, afet sonrası alınması gereken tedbirler, ilkyardım müdahaleleri ve insanların tahliyesi gibi afetlerle bağlantılı birçok bilgi ve deneyim kazanılabilmektedir.

Deprem Tatbikatı Neden Yapılır?

Öğrenci ve tüm okul kadrosunu, olası bir deprem veya yangın felaketine karşı bilinçlendirmek, yapılması gerekenler konusunda onları eğitmektir. Bu amaç doğrultusunda tatbikatlar gerçeğin kopyaları olarak, gerçeğe olabildiğince benzer halde uygulanır. Bu sebeple çocuklar çoğunlukla tatbikatları gerçek olaylar gibi hissedebilir, tatbikatlar sırasında ve sonrasında çeşitli duygusal tepkiler verebilirler. Bu tepkiler herhangi bir felaketten sonra her yaştan insanın yaşayabileceği normal ve yerinde tepkilerdir. En önemlisi de, öğrencilere duygularını yaşamasına izin verilmeli ve bu duyguların son derece normal olduğu belirtmeli güvende olduğumuzun, bu tip felaketlere aile ve okul olarak hazırlıklı olduğumuzun önemi vurgulanmalıdır.

2022 Afet Tatbikat Yılı

1-7 Mart Deprem Haftası münasebetiyle, İçişleri Bakanlığımız ve Millî Eğitim Bakanlığımız öncülüğünde AFAD Başkanlığımızın Koordinasyonda 81 ilde tüm okullarda eş zamanlı olarak "Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı" düzenlendi. Okulumuzda düzenlediğimiz gerçeğini aratmayan tatbikat, arama kurtarma görevlilerince öğrencilerin  kurtarılmasının ardından binanın kontrol edilmesiyle sona erdi. Görsellere aşağıdan ulaşabilirsiniz.

05.03.2022 2371

05-03-202205-03-202205-03-202205-03-202205-03-202205-03-202205-03-2022

İLETİŞİM

Adres:
DEĞİRMENKÖPRÜ KÖYÜ DEĞİRMENKÖPRÜ KÜME EVLERİ DEĞIRMENKOPRU İSMET KAYA İLKOKULU VE ORTAOKULU BLOK NO78 ARPAÇAY/KARS


Telefon
(474) 296 2045


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın