19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA VE GENÇLİK SPOR BAYRAMI

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA VE GENÇLİK SPOR BAYRAMI

Atatürk’ün Samsun’a ayak basması Türkiye tarihinde yaşanan önemli olaylardan biridir. Türk Milleti Birinci Dünya Savaşı’nın olumsuz etkileri sebebiyle çareler ararken, Mustafa Kemal Atatürk Samsun’da kurtuluş mücadelesini başlatmıştır.

Samsun işgal güçleri için önemli noktalardan biri olup Karadeniz’den Orta Anadolu’ya açılan bir kapı olarak görülürdü. İngilizler bu sebepten ötürü 9 Mart tarihinde Samsun’a askeri birlik çıkarmışlar, buna karşılık Türk halkı silahlanmıştır. Bölgeye olağanüstü yetkilere sahip bir komutanın gönderilmesine karar verilmiştir. Mustafa Kemal Atatürk ülkenin içinde bulunduğu duruma üzülüp Anadolu’da çalışmalar yapmak istediğinden 19 Mayıs tarihinde şehre gelmiştir. 

Mustafa Kemal Atatürk milli mücadele döneminde ülkenin geleceğinin gençler olduğunu ifade etmiştir. Gençlik onun için her zaman önemli olmuş ve yaş sınırı haricinde fikri açıdan da gençliği, fikirde yeniliği önemsemiştir. Doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli kişiler olarak gördüğü gençliğe bayram hediye etmiştir. Spor ve gençlik bayramı ne zaman sorusunun yanıtını araştırdığınızda bu bayramın her yıl 19 Mayıs tarihinde coşkuyla kutlandığını görmek mümkündür.

Geleceğimize ışık tutan günlerden biri olan 19 Mayıs, düşman devletlerin Anadolu’yu işgallerine ve ülke topraklarının paylaşımına karşı ortaya çıkmıştır. Bayram günümüzdeki ismini 12 Eylül 1980 darbesinden sonra almış ve Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmaya devam etmiştir.

26.05.2023 191

26-05-202326-05-202326-05-202326-05-2023

İLETİŞİM

Adres:
DEĞİRMENKÖPRÜ KÖYÜ DEĞİRMENKÖPRÜ KÜME EVLERİ DEĞIRMENKOPRU İSMET KAYA İLKOKULU VE ORTAOKULU BLOK NO78 ARPAÇAY/KARS


Telefon
(474) 296 2045


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın